Вежби за истегнување пред компјутер

vezba3

 

 

 

 

Долгите периоди на седење покрај компјутерот или на работната маса се честа причина за појава на вкочанетост во рамената и вратот и повремено причина за појава на долногрбна болка. Изведувајте ги овие вежби неколку пати во денот или секогаш кога чувствувате тегоби.

8 причини зошто е најдобро да вежбате наутро

vezba2

 

Дали ви се случува да започнете со одредена физичка активност за по неколку дена да се откажете? Дали енергијата и концентрацијата често ве напуштаат во текот на денот, а навечер ве мачи несоница?

 

 

Најдобро решение: утринско вежбање.

 

Вежби за слабеење по дома

vezba1

 

 

Овој тип на средства за слабеење се обично скапи, а ги прати и лош глас дека предизвикуваат различни непосакувани ефекти, повеќето од оние со прекумерна тежина прибегнуваат кон диети за слабеење и тоа е најчест начин на кој луѓето пробуваат да дојдат до витка линија.  Поради тоа што денес е се појасно дека дебелеењето не е само естетски проблем, туку дека е важно да се ослабе и поради општото здравје и намалувањето на многубројните здравствени ризици, потребно е да знаете неколку важни факти.

.

.