Кратка но важна вест: Бакнувајте ги и дојте ги вашите малечки

Kissin-Baby

Кога мајката ги бакнува малите рачиња од нејзиното малечко, остава микроорганизми на таа малечка и нешна кожа. Потоа имуниот систем на мајката создава имуни клетки кои се бораат токму против тие микроорганизми, кои преминуваат во млекото, а бебето преку доењето ги внесува во својот организам.

Затоа мајки, бакнувајте го своето малечко и нахранете го со љубов и здравје.